RESSENYA: EL PRINCIPE DESTRONADO

by - 20:23:00




Títol: El príncipe destronado
Autor: Miguel Delibes
Idioma Original: Castellà
Editorial: Austral
Any: 1973
Sinopsi: A través de la mirada d'un nen de tres anys, desplaçat de la seva condició de rei de la casa pel naixement de la seva germana, durant dotze hores, el novel·lista ens escriu la vida i afanys d'una família d'alta burguesia espanyola dels anys seixanta: l'autoritarisme d'un pare guanyador de la guerra, la inseguretat i frustració d'una mare amb molts fills, els enfrontaments, la crisi de la família, les inquietuds i pors de l'ànima infantil i tot un cúmul de suggeriments i circumstàncies vistes sempre amb humor i tendresa.



Aquesta és una de les obres més conegudes de l'autor Miguel Delibes i de la literatura espanyola contemporània. Una dada curiosa és que va ser traduïda a l'anglès l'any 1986.
És un llibre realment curt i senzill d'entendre, és llegeix molt ràpidament. Quan l'acabés, tens ganes de passar un altre dia amb la família del protagonista.
El que més destaco  de la novel·la, és la manera com està escrita. A través de la mirada d'un nen, és fantàstic i, d'aquesta manera, l'autor aconsegueix donar un toc de tendresa a l'obra.
És un llibre molt bo, on es reflecteix com era la societat dels anys seixanta a Espanya. Si teniu la oportunitat de llegir-lo, no la perdeu!

Laura

You May Also Like

0 COMENTARIS