RESSENYA: PERCY JACKSON I EL LLADRE DEL LLAMPEC

by - 22:02:00

 

TÍTOL: Percy Jackson i el lladre del llampec

AUTOR: Rick Riordan

IDIOMA ORIGINAL: Anglès

EDITORIAL: Salamandra

PÀGINES: 384

SAGA: Percy Jackson i els déus de l’Olimp

SINOPSI:  Què passaria si un dia descobrissis que, en realitat, ets fill dun déu grec i has de complir una missió secreta? Doncs això és el que li passa a Percy Jackson, que a partir daquell moment es disposa a viure les aventures més emocionants de la seva vida. En Percy té dislèxia i dificultats per concentrar-se, o això és el que afirma la versió oficial, i ja lhan expulsat de sis escoles. Objecte de burles per inventar-se unes històries fantàstiques que ni ell mateix sacaba dempassar, un bon dia els déus de lOlimp li revelen la veritat: en Percy és ni més ni menys que un semidéu, és a dir, el fill dun déu i una mortal. I com a tal, haurà de descobrir qui ha robat el llampec de Zeus i així evitar que esclati una guerra entre els déus. Per complir aquesta missió comptarà amb l’ajuda dels seus amics: en Grover, un jove sàtir, i lAnnabeth, filla dAtena. El lladre del llampec marca linici duna apassionant sèrie daventures sobre un món secret: el món que els antics déus grecs han recreat al nostre voltant en ple segle XXI.

 


OPINIÓ PERSONAL

Després de conèixer la notícia de la futura adaptació de la saga Percy Jackson i els déus de l’Olimp per part de la plataforma Disney +, la temptació de rellegir-la ha estat massa per a mi. I l’he gaudit tant (sinó més) que quan la vaig llegir fa uns anys.

El lladre del llampec és el primer llibre, en el que se’ns presenta al nostre protagonista. En Percy Jackson és un jove de sisè amb bastants problemes a l’escola. La dislèxia, el trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat i una propensa atracció cap als incidents han estat els causants que hagi estat expulsat de diverses escoles.

I aquest any, tot sembla repetir-se de nou.

Però, després de patir diversos atacs per uns sers estranys, és enviat a un campament d’estiu una mica peculiar. Allà descobrirà que realment és un semidéu amb una missió importantíssima, evitar que els tres grans déus es declarin la guerra.

Això sí, no ho haurà de fer sol. L’acompanyaran en Grover, un sàtir a qui no li acaben de sortir les coses del tot bé i l’Annabeth, una altra campista, filla de la deessa Atena. Un trio que enamorar des del primer moment i que desitjo seguir llegint en els següents llibres.

Rick Riordan aconsegueix adaptar els mites grecs al segle XXI d’una manera extraordinària, amb una prosa senzilla i plena de tocs d’humor que m’han robat un somriure en diverses ocasions. Una unió dels dos mons molt original i natural.

 Pel que fa a l’estructura, és divideix en diversos capítols narrats en primera persona per en Percy. Cadascun d’ells és una petita aventura del nostre protagonista, de manera que la novel·la manté un ritme constant de principi a fi que no decau en cap moment.

Percy Jackson i el lladre del llampec és un llibre que enamorarà a tot aquell qui li doni una oportunitat. No se m’acut millor manera d’introduir la mitologia a nens i nenes que amb els llibres d’en Rick Riordan. I, pels qui ja la coneixeu, us animo a descobrir qui son els personatges que van apareixent abans que l’autor reveli la seva identitat!

 



VALORACIÓ: 4’5/5

You May Also Like

0 COMENTARIS