RESSENYA: L'ASSASSINAT DE ROGER ACKROYD

by - 18:02:00


Resultat d'imatges de l'assassinat de roger ackroyd
Títol: L'assassinat de Roger Ackroyd
Autor: Agatha Christie
Idioma Original: Anglès
Editorial: La Magrana
Any: 1926
Sinopsi: Si alguna cosa porta de corcoll la Caroline Sheppard és no saber la identitat del seu nou veí.
Perquè la Caroline és la persona més ben informada de King's Abbot. Durant un any, no s'ha cansat de dir a qui la volgués escoltar que Ms. Ferrars va enverinar el seu marit i quan, finalment, la vídua s'ha suïcidat amb una sobredosi de somnífers, ho ha considerat la prova a la seva teoria. També és ben sabut que, un cop passat el dol, ella i Roger Ackroyd s'haurien casat. El que no sospita és que durant aquest any algú ha estat fent xantatge a Ms. Ferrars i que ella, desesperada, ho ha explicat a l'Ackroyd. Quan el troben mort amb una daga tunisiana clavada a l'esquena, però, és evident que el xantatgista sí que ho havia sabut. Massa incògnites per a la Caroline. Encara bo que el veí, un home de cap ovalat i bigoti immens que es dedica a cultivar carabassots, resulta ser el detectiu Hercule Poirot.



        Tenia moltes ganes de llegir un llibre de novel·la detectivesca, ja que no en llegeixo sovint, de manera que em vaig dirigir a la biblioteca en busca d'algun de l'Agatha Christie, l'especialista en aquest gènere. No en coneixia el títol, tampoc no havia llegit cap de l'autora anglesa, però després d'aquesta lectura en llegiré molts més. L'assassinat de Roger Ackroyd a marcat un abans i un després en els meus gustos literaris.
   Aquesta novel·la gira entorn l'assassinat d'en Roger Ackroyd un senyor d'alt poder que apareix mort amb una daga clavada a l'esquena. Tot i que el nombre de presumptes culpables és ampli, la policia decideix culpar un jove per concloure el cas, però serà un familiar de Mr Ackroyd qui demanarà ajuda al gran investigador Hercule Poirot.
     Amb aquesta fantàstica novel·la l'Agatha Christie ens deixa a les nostres mans un repte, descobrir l'assassí. El llibre està replet de pistes i personatges de manera que es molt fàcil ennuvolar la ment del lector. L'Hercule Poirot es fixa amb detalls que quan llegim no detectem com a importants i això és el que fa destacar una bona obra de misteri, el detectiu sap el mateix que el lector.
     El final d'aquesta història és fantàstic i m'ha deixat bocabadada i descol·locada completament. És un final sorprenent que, tot i que ja fa uns dies que vaig acabar el llibre, continuo pensant en la novel·la.
       L'assassinat de Roger Ackroyd és un llibre que recomano moltíssim i que ha passat a ser un dels meus predilectes, si teniu l'oportunitat de llegir-lo, no la desaprofiteu!

Heu llegit aquesta novel·la o alguna altra de l'Agatha Christie? Us agrada la novel·la negra?

Laura

You May Also Like

0 COMENTARIS