RESSENYA: MEMÒRIES D'IDHUN I: LA RESISTÈNCIA

by - 19:33:00



Títol: Memòries d'Idhun I: La resistència
Autora: Laura Gallego García
Idioma Original: Castellà
Editorial: Cruïlla
Any: 2004
Sinopsi: El dia de la conjunció astral dels tres sols i les tres llunes, Ashran el Nigromant utilitza el poder dels astres per permetre als sheks, les serps alades, conquerir el món d'Idhun. Amb aquest mateix poder, mata tots els dracs i els unicorns menys un de cada raça. 
Anys després, un guerrer i un mag d'Idhun formen La Resistència, a la que s'uneixen en Jack i la Victòria dos adolescents nascuts a la terra, els protagonistes de la història. L'objectiu d'aquest grup és acabar amb el reinat de les serps alades però els hi serà difícil per culpa d'en Kirtash, un jove assassí enviat per l'Ashran.



Primer de tot, donaré la meva opinió sobre els personatges. Fent referència als protagonistes, trobo molt interessant la gran diferència, a nivell de caràcter que tenen els tres. El Jack és un noi sensible i s'espanta amb facilitat metre que en Kirtash és fred i dur i la Victòria, extremadament insegura. Pel que fa als personatges secundaris, són molt complets i tots tenen un paper important a la novel·la.
Aquesta primera part de la trilogia es desenvolupa majoritàriament a Limhad, un món paral·lel que és el refugi de La Resistència i a la Terra, tot i que també es nombra Idhun. Pel que fa a aquest últim està molt ben descrit i inventat, ja que no aparèixen només els típics personatges sinó noves raçes i éssers. Tot i que és molt original, podem trobar una certa semblança, amb els llibres de l'autor J.R.R.Tolkien.
En conjunt, aquesta novel·la té un ritme àgil i és molt senzilla de llegir. Tot i que està considerada una novel·la de fantasia, es veu clarament, trobo que és molt completa ja que a més a més podem trobar batalles, escenes més romàntiques i intriga.
El recomano a tots aquells joves, fans de la fantasia, que vulguin endinsar-se en un món nou i encara que és una trilogia molt llarga (els llibres tenen un nombre de pàgines excessiu) es llegeix molt ràpidament. 


Laura

You May Also Like

0 COMENTARIS