RESSENYA: JUNTS

by - 11:25:00




Títol: Junts
Autora: Ally Condie
Idioma Original: Anglès
Editorial: Montena
Any: 2011
Sinopsi: Al món de la Cassia, les autoritats ho decideixen absolutament tot. A qui has d'estimar, de que has de treballar, fins i tot quan has de morir. La Cassia mai s'ha qüestionat les decisions que han pres per ella, ni tan sols quan li comuniquen que la seva <<parella perfecta>>- la personaamb qui haurà de compartir la resta de la seva vida- és en Xander, el seu millor amic. Els problemes arriben més tard, quan un estrany error informàtic fa que a la microfitxa que les autoritats li han entregat aparegui la cara d'un altre noi, l'enigmàtic Ky. I si aquest error no fos fortuït? I si la persona de la seva vida no fos qui li han assegurat que és?



Amb aquesta nova distopia creada per l'autora Ally Condie se'ns mostra una societat on la llibertat és casi inexistent per no dir que ha estat erradicada. Vaig començar a llegir aquest llibre amb una mica de por. He llegit unes quantes trilogies que es basen en societats distòpiques i temia que fos poc original i l'hagués de catalogar com a una saga més. 
És cert que en un principi vaig trobar força similituds amb altres trilogies com per exemple Els Jocs de la Fam o Divergent. La protagonista és una noia que trenca els esquemes i les lleis establertes, és valenta, segura de si mateixa i s'enamora d'un noi misteriós del qual vol descobrir més coses.
El noi de la novel·la, en Ky, és un noi tímid que amaga coses del seu passat i que poc a poc es van descobrint al llarg del llibre per mantenir al lector atrapat a les pàgines. A més a més, com heu pogut llegir a la ressenya apareix una altre personatge masculí molt important a la vida de la protagonista i que difereix molt d'en Ky, en Xander. Aquest personatge el podem descriure com un noi dolç, atent i preocupat per la felicitat de la Cassia. Un altre cop caiem en el tòpic dels triangles amorosos en els llibres juvenils, i la veritat és que a mi no m'acaben de fer el pes, pel fet que els tres personatges que intervenen sempre són molt semblants en totes les novel·les.
Tot i això, la veritat és que Junts em va atrapar i me'l vaig llegir en un tancar i obrir d'ulls. Una de les coses que no m'esperava i que em va enamorar de la novel·la van ser les poesies prohibides que arriben a les mans de la protagonista (si voleu saber més coses sobre aquestes, llegiu el llibre!), són pocs els llibres juvenils en els que en algun moment es parla de poesia. Així com la magnífica descripció de la societat, el seu funcionament i els pensaments i emocions de la nostra protagonista, la Cassia.
Heu llegit aquest llibre? Que us ha semblat?


Laura

You May Also Like

0 COMENTARIS