RESSENYA: LA METAMORFOSI

by - 19:46:00




Títol: La metamorfosi
Autor: Franz Kafka
Idioma Original: Alemany
Editorial: Les Eines
Any: 1915
Sinopsi: <<Quan, un matí, Gregor Samsa es despertà d'uns somnis neguitosos, es va trobar al llit transformat en un insecte monstruós.>> La novel·la transmet al lector la sensació d'excentricitat i d'estranyesa que assalta al protagonista, qui poc a poc pren consciència que s'ha convertit en un paràsit respecte els seus familiars.




La sinopsi d'aquest llibre, com ja haureu observat, és molt breu, però la veritat és que ja queda prou clar amb aquesta quin és el tema de la novel·la.
La metamorfosi me'l va recomenar la meva mare tot utilitzant les paraules és molt impactant. Puc corroborar que és cert. 
Potser el més sorprenent, el que de debò causa el sentiment de neguit al lector són les magnífiques descripcions que realitza Kafka. Aquestes permeten crear una imatge molt clara al cap i posar-se fàcilment en la pell del protagonista.
Tot i que  La metamorfosi gira al voltant del protagonista, apareixen diversos personatges que, personalment, m'han sorprès molt. No vull fer cap spoiler, de manera que només diré que m'ha sorprés molt l'evolució, el canvi i  l'actitud de la germana al llarg de la novel·la.
Aquesta és molt breu, únicament té 80 pàgines, segurament, si fos més llarga podria fer-se feixuga, gràcies a la curta extensió permet que tot tipus de lectors (encara que no siguin habituals) decideixin llegir-la.
El llibre no és caracteritza per contenir molta acció, de fet és bastant pla, tot i això, t'atrau des de la primera frase i amb poc temps es llegeix. 
La metamorfosi és un gran clàssic, tothom l'hauria de llegir, ja que et fa reflexionar i valorar una mica més el que tenim. Us animeu?

Laura

You May Also Like

0 COMENTARIS