RESSENYA: COM UN MIRATGE

by - 20:09:00Títol: Com un miratge
Autora: Maria Mercè Roca
Idioma Original: Català
Editorial: Barcanova
Any: 1988
SinopsiEl protagonista d'aquesta novel·la, un noi d'un poble dels Pirineus, espera com cada final de curs, amb curiositat, l'arribada dels estiuejants. Però aquest any tot és diferents perquè arriba la Salut, una noia de ciutat que el fascina i que li fa descobrir alhora el desig i la traïció. El noi ofereix a la seva nova amiga el seu món, al qual està tan arrelat: la muntanya, els animals, els passejos amb bicicleta, la seva colla i, sobretot, el seu secret més ben guardat: la cabana al costat del riu. I amb la Salut viu fascinat, absolutament seduït, les primeres vegades: l'amor, la gelosia, el desig, l'amistat, el desengany... Els mons dels dos protagonistes són molt diferents. Mentre que ell és sentimental i noble, ella és sensual i capriciosa, i prova en el noi el poder de la seva feminitat. Després de l'estiu, però, quan se separin, tots dos s'adonaran que han canviat, perquè aquest primer amor viscut els ha fet més madurs. L'autora ens ofereix una novel·la de to just i de llenguatge transparent, que atrepa, sobre l'aprenentatge dels sentiments i els camí dels joves cap a la maduresa.
Aquest és un llibre bastant curtet (únicament té 120 pàgines) i de lectura fàcil. Tot i així, a mi em va costar una mica de llegir. He de dir que em va decepcionar una mica, potser el fet que només parli d'amor se'm va fer una mica pesat, ja que prefereixo altres tipologies de llibres.
A part d'això, crec que el llibre està bastant ben escrit i es parla de certs temes que en els llibres juvenils no acostumen a aparèixer. 
El que més destaco d'aquesta novel·la és l'ambientació. Descriu perfectament el poble on succeeix la trama i després d'acabar aquesta novel·la em van venir moltes ganes de visitar-lo.
Aquesta lectura la recomano sobretot als joves d'ente 13 i 15 anys i a totes aquelles persones enamorades de les històries d'amor.

Laura

You May Also Like

0 COMENTARIS