RESSENYA: LA FURIA Y EL LABERINTO

by - 19:03:00

Hola, lectors!

Avui us porto una de les ressenyes que he anat acumulant durant els darrers mesos, l'última entrega de la saga de ciència ficció Olympus editada per Nocturna.


TÍTOL: La furia y el laberinto                               

AUTORES: Iria G. Parente & Selene M. Pascual

IDIOMA ORIGINAL: Castellà

EDITORIAL: Nocturna

SAGA: Olympus #3

PÀGINES592

SINOPSI: Marte, 2635. Olympus es una gran corporación que se extiende por la galaxia y divide a la sociedad en trece Servicios basados en las funciones de los antiguos dioses olímpicos. Para hacer frente a la amenaza de un grupo rebelde que pretende desestabilizar el sistema, Zeus crea HÉROE, una aplicación colaborativa que ofrece una gran recompensa a quienes consigan cazar a los insurrectos y, sobre todo, a su cabecilla, Asha Amartya.

Tess necesita la recompensa: es una oportundad de alcanzar algo que siempre ha deseado y sacar a sus amigos de la pobreza.

Talía, en cambio, no busca el dinero: solo quiere saber qué le pasó a su hermano hace años, y encontrar a Asha podría darle todas las respuestas.

Pero lo que parecía sencillo para una profesional de la tecnología y un equipo de mercenarios va a demostrar ser mucho más desafiante de lo que nadie había imaginado.  



QUÈ N'OPINO?

 

La furia y el laberinto és la tercera (i sembla que última) entrega de la saga de ciència ficció Olympus, un conjunt d'adaptacions de mites clàssics en un planeta Mart futurista en el que la societat s'organitza en Serveis basats en els antics déus de l'Olimp.

Ja vam conéixer els mites d'Hades i Persèfone a La flor y la muerte (Olympus #1) i una combinació del d'Ícar i el d'Eros i Psique a El sol y la mentira (Olympus #2). En la darrera novel·la de les autores Iria G. Parente i Selene M. Pascual, se'ns presenta el mite de Teseu i el minotaure de la mà dels personatges de la Talía i la Tess. Ambdues amb uns objectius i motivacions ben diferents: la Talía busca respostes i venjança pel succeït al seu germà i la Tess cerca una oportunitat per a ella i els seus per deixar de malviure en una societat injusta. Els seus camins es creauran per HÉROE, una creació de Zeus que els hi ofereix una solució amb la recerca de la rebel Asha Amartya.

Si heu llegit altres obres de les autores, sabreu que el seu punt fort són els personatges i la relació que entrellacen al llarg de la novel·la. En aquesta ocasió, però, han aconseguit sorprendre'm, perquè aquesta novel·la és de les més fosques que han escrit i, conseqüentment, ens ha presentat uns personatges grisos, amb unes moralitats força qüestionables a les que no ens hi tenen acostumats. La Talía, per exemple, ha estat un personatge amb qui he empatitzat, sobretot als primers capítols, però que a mida que avança la trama, es deixa endur per l'obsessió i venjança, portant-la a tenir unes actituds egoístes i reprotxables.

Pel que fa a la trama, en alguns moments puntuals se m'ha fet una mica feixuga, però de forma general és una lectura molt amena, addictiva, amb un ritme àgil i amb un final totalment d'acord amb el to de la novel·la.

I ara, la pregunta important, podem llegir-nos aquesta novel·la sense haver-nos llegit les dues anteriors? La resposta ràpida i oficial és que sí, la trama s'inicia i acaba en aquest mateix volum. Ara bé, la meva recomanació és haver-ne, llegit les altres. Primer, perquè s'entendrà millor el context de la novel·la i el funcionament de la societat. I segon, perquè es gaudirà més ja que es coneixeran de primera mà alguns fets importants que s'esmenten. Perquè us en feu una idea, és semblant a l'univers de Marvel, es poden veure només algunes pel·lícules i sense seguir cap ordre, però tot encaixarà molt millor (i s'evitaran espòilers!) si se segueix la cronologia.

Mai em cansaré de recomanar aquestes autores. Per la prosa, pels personatges, per les històries que expliquen i per la inclusió del col·lectiu LGTBIQ+ d'una forma tan natural. La saga Olympus presenta una ambientació molt treballada i si us agrada la mitologia, la gaudireu encara més. Així i tot, si no us he acabat de convèncer us animo a fer un cop d'ull a la resta de les seves obres. Segur que n'hi ha alguna que us encantarà.


VALORACIÓ: 4/5


Fins la propera!


Laura



You May Also Like

0 COMENTARIS