RESSENYA: SUEÑOS DE PIEDRA

by - 15:08:00


TÍTOL: Sueños de Piedra
AUTORES: Iria G. Parente & Selene M. Pascual
IDIOMA ORIGINAL: Castellà
EDITORIAL: Nocturna Ediciones
PAGINES: 573
SINOPSI: Érase una vez un reino muy, muy lejano donde un príncipe premió a un mago por ayudar a rescatar a una joven en apuros.
Encantador. Lástima que nada de esto sea verdad.
En realidad, el príncipe sueña con la gloria y venganza; el mago, con que sus hechizos no sean siempre un desastre y la joven en apuros, con huir de un pasado que la atormenta…
Érase una vez…

LA MEVA OPINIÓ


     Tota la vida ha estat educat per a esdevenir el futur rei de Silfos. Convertir-se en rei, el somni del nostre primer protagonista, l’Arthmael. Malauradament, aquest es veu truncat en el moment en que apareix en Jaques, un fill bord del seu pare i que ha decidit que ocuparà el lloc que tant desitja.
    Com podreu preveure, és una decisió que no agrada al príncep i, després d’una discussió amb el seu pare en la qual l’acusa de no preocupar-se pel poble i només voler el poder, decideix escapar, recórrer tot el continent de Marabilia lluitant contra dracs i rescatant damisel·les per a guanyar-se l'estima dels habitants.
    Per altra banda, ens trobem la Lynne. Una noia que no ha tingut una vida fàcil. Després de quedar-se òrfena quan encara era una nena, accepta l’ajuda d’un home que promet buscar-li una casa i menjar, per fi podria deixar de malviure al carrer. Però res és el que sembla, i aquest home la porta a un dels seus prostíbuls on, després de violar-la aquella mateixa nit, l’obliga a treballar-hi suportant agressions i insults constants.
     La Lynne n’està farta, vol decidir sobre la seva vida i decideix escapar, tot i que hagi de cometre un assassinat per aconseguir-ho.
A la sortida de la ciutat, els dos protagonistes es troben i començaran a viure una aventura acompanyats per l’Hazan, un nen amb una missió, trobar una cura per a la seva germana.
    Per on podria començar? És un llibre fantàstic que tracta amb realisme temes cruents que continuen succeint a l’actualitat i que és necessari que el públic jove en sigui conscient. Un llibre amb uns personatges rodons, molt diferents entre ells, un orgullós i vanitós, l’altra; insegura i amb caràcter, però que ens atraparan des dels primers capítols. Un llibre amb una trama plena d’acció que us sorprendrà i uns mantindrà alerta en tot moment.
    Fent referència a l’estructura i la narrativa, està escrita en primera persona en capítols narrats pels dos protagonistes: l’Arthmael i la Lynne. Un mètode molt usual en la narrativa fantàstica que m’encanta i permet conèixer més a fons als personatges des de l’inici de la novel·la. Així mateix, veus l’evolució dels personatges d’una manera imperceptible, molt gradual, com si realment l’estigués vivint el lector.
    Sueños de piedra, és el primer llibre de la saga Marabilia, que està escrita amb la meravellosa ploma de l’ Iria G. Parente i la Selene M. Pascual, dues escriptores joves que mai deceben als lectors amb els seus llibres.

    A qui li recomano aquest llibre? La veritat, és que tot i que va dirigit a un públic jove, no destaco cap edat concreta, animo tothom a llegir-lo i a seguir la idea principal de la novel·la: sempre hem de lluitar pels nostres somnis i mai renunciar-hi, ni per res, ni per ningú.


VALORACIÓ: 4'5/5




Laura

You May Also Like

0 COMENTARIS