RESSENYA: UN MONSTRE EM VE A VEURE

by - 20:35:00

Resultat d'imatges de un monstre em ve a veure
----------------------------------------------------
TITOLUn monstre em ve a veure
AUTORPatrick Ness
IDIOMA ORIGINALAnglès 
EDITORIALDebolsillo
ANY2011
SINOPSI: Set minuts després de mitjanit, en Conor es desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre que ell esperava, el del malson que té quasi totes les nits d'ençà que la mare va començar l'inacabable i pesat tractament. 
No, aquest monstre és diferent, antic i salvatge. 
I busca el més perillós de tot: la veritat. 
-------------------------------------------------------------------------------------------

LA MEVA OPINIÓ


Un monstre em ve a veure és una obra escrita per Patrick Ness a partir d’una idea original de Siobhan Dowd que té com a protagonista en Conor O’Malley, un noi de tretze anys. La vida que té en Conor no és fàcil. La seva mare està malalta, i els tractaments són tan agressius que  la debiliten, de manera que ha de compaginar la seva vida a l’escola amb les feines de casa. Els malsons formen part de la seva vida, concretament un, relacionat amb la possible pèrdua de la persona que més estima. Però una nit, passats set minuts de les dotze, rep la visita d’un monstre que ha vingut per ajudar-lo.
El protagonista, en Conor, és un noi que, tot i que pateix assetjament a l'escola per part dels seus companys, la seva mare està molt malalta, el pare viu en un altre país i ha de conviure amb l'àvia a qui no suporta, refusa expressar els seus sentiments i acceptar l'inevitable. Per això, apareix el personatge del monstre, amb forma d'un antic teix situat davant de casa seva. Un monstre que li explicarà tres històries que el faran reflexiona i que, malauradament, no ha vingut a curar la mare, sinó curar-lo a ell.
--------------------------------------------------------------------------------------------
"«Realment no tens por, oi?» –No –va dir en Conor–. De tu no, almenys"
--------------------------------------------------------------------------------------------

El fet que el llibre abordi el tema de la malaltia des del punt de vista d'un nen omple l'obra de sentiments que no deixaran indiferent al lector. No podria identificar aquest llibre com a lectura adulta perquè la prosa és fàcil i la lectura fluïda, però el tema principal és complex, de manera que el catalogaria com una novel·la que tothom hauria de llegir, independentment de l'edat.



Laura

You May Also Like

0 COMENTARIS