RESSENYA: LA SELECCIÓN

by - 19:26:00

Resultat d'imatges de la seleccion libro
Títol: La Selección
Autora: Kiera Cass
Idioma Original: Anglès 
Editorial: Rocaeditorial
Any: 2012
Sinopsi: Per a trenta-cinc noies, La Selección és una oportunitat que només es presenta un cop a la vida. L'oportunitat d'escapar de la vida la que els ha tocat pel fet d'haver nascut en una determinada família. L'oportunitat de traslladar-se a un món d'hermosos vestits i joies que no tenen preu. L'oportunitat de viure en un palau i competir pel cor del guapíssim príncep Maxon.
Tot i així, per a l'America Singer, ser seleccionada és un autèntic malson perquè significa haver-se d'allunyar del seu amor secret, l'Aspen, qui pertany a una casta inferior a la d'ella; i també abandonar la seva llar per barallar-se per una corona que no desitja i viure a una palau que està constantment amenaçat per part dels violents rebels.
És llavors quan l'America coneix al príncep Maxon. Poc a poc, comença a qüestionar-se els plans que ella havia fet per a la seva vida y se n'adona que la vida amb la que sempre havia somiat no pot comparar-se amb el futur que mai s'havia atrevit a imaginar.
  

  
  La Selección és el primer llibre de la saga escrita per l'autora Kiera Cass i ens presenta un món futurista on, a causa de les guerres, els Estats Units passa a ser Illéa. La població està dividida en vuit "castes" depenent de l'estatus social de cada família. La nostra protagonista, l'America, és una cinc i, tot i que no pertany a les castes més baixes, la seva família no es pot permetre luxes i els diners són escassos. És per aquesta raó que decideix, encara que està enamorada de l'Aspen, un sis, incriure's a "La selección" per aconseguir diners,  un concurs en el qual trenta-cinc noies són candidates a convertir-se en la dona del príncep Maxon.
   L'America és converteix en una de les trenta-cinc afortunades i, encara que en un principi li sembla un malson, acaba gaudinr de l'estada a palau i descobreix que en Maxon no és exactament com ella imaginava.
   En un començament em va recordar  a altres novel·les distòpiques juvenils com Els Jocs de la Fam o Divergent i no em convencia la idea de trobar-me amb una lectura semblant als reality show que actualment emeten a la televisió, per sort,a mida que llegia els capítols, vaig descobrir que no era així i que m'atrapava fins al punt d'acabar-me la lectura en poc més de dos dies. Molts us preguntareu què té la novel·la per a atraure'm d'aquesta manera. Molt fàcil, els personatges.
     Vaig sentir-me molt identificada amb l'America des de les primeres pàgines i, segurament, a molts de vosaltres també us succeirà. Una noia amb caràcter, que no està gens acostumada als luxes i que té una manera molt peculiar d'actuar.
        Així mateix trobem l'Aspen, l'amor secret de l'America i amic de la seva família. Un noi molt misteriós.
         Per últim, en Maxon, un personatge que m'ha cridat l'atenció des del principi, ja que no és un príncep idealitzat sinó que és descrit com a molt humà, amb les seves preocupacions, molt tendre i dolç.
            La Selección és un llibre molt fàcil de llegir i ideal per a passar l'estona. La part negativa que jo destacaria de la novel·la és que l'he trobada molt previsible i poc misteriosa a causa de la simplesa de l'argument. Tot i així, estic desitjant llegir-me el segon.
          Recomano aquesta novel·la a tots aquells que vulguin gaudir amb una lectura ràpida i als amants del gènere romàntic.


Us heu llegit La Selección? Que us ha semblat?



Laura

You May Also Like

0 COMENTARIS