RESSENYA:PULSACIONS

by - 20:36:00


147072_pulsacions
Títol: Pulsacions
Autors: Javier Ruescas i Francesc Miralles
Idioma Original: Castellà
Editorial: Cruïlla
Any: 2013
Sinopsi: L'Èlia acaba de despertar després de vàries setmanes immensa en un coma profund. Quan encara està a l'hospital, la seva mare li regala un Smartphone amb el programa de missatgeria Heartbeats. Un bon dia comença rebre missatges misteriosos que faran replantejar-s'ho tot, fins i tot la frontera entre la vida i la mort.



  Pulsacions és un llibre que vaig conèixer gràcies a internet. Molts lectors escrivien molt bones crítiques i, a més a més, havia llegit d'ambdós escriptors, de manera que no vaig poder resistir-me a llegir-lo.
Primer de tot, he de parlar del format del llibre, ja que és el que més m'ha sorprès, perquè no havia llegit mai un d'igual i perquè és el que més destaca de la novel·la. Aquesta està escrit íntegrament en missatgeria de telèfon mòbil. La protagonista, l'Èlia, utilitza un programa semblant al WhatsApp que tots coneixem, anomenat Heartbeats, a través del qual parla amb totes les persones i podem conèixer els seus pensaments i inquietuds. He de felicitar als autors perquè és molt arriscat escriure d'aquesta forma, ja que els diàlegs podrien quedar molt forçats, però no és el cas. Totes les converses es veuen molt naturals i quotidianes. A més a més, dona un toc modern i tecnològic al llibre.
Parlant de la trama, he trobat algun petit defecte a Pulsacions. Algunes parts se m'han fet una mica òbvies, és a dir, apareix un misteri que és fàcilment identificable, si m'hagués sorprès una mica, hagués estat fantàstic.
Per altra banda està el rerefons del llibre. Crec que els autors han deixat una bona reflexió, sobre la importància de no rendir-se i de superar-se cada dia. A més a més, la novel·la està repleta de frases profundes que et faran pensar.
El balanç que faig del llibre és positiu, l'he trobat interessant i he gaudit de la lectura. És molt fàcil de llegir, té únicament 200 pàgines, i en una tarda ja l'havia acabat. Els autors ja han escrit una segona part, anomenada Batecs que és independent de la primera, amb protagonistes diferents, i que quan tingui l'oportunitat llegiré.



Laura

You May Also Like

0 COMENTARIS